Tips för en lyckad klassförsäljning!

Gör er klassförsäljning tillsammans med Olivprinsen och tjäna enkelt ihop pengar till klassresor, cuper, träningsläger eller era andra gemensamma aktiviteter. För att försäljningen ska gå enkelt och dessutom vara rolig föreslår vi att ni använder er av en kombination av nedanstående förslag. För att starta en försäljning med klassen eller laget kontaktar ni oss först. Vi kommer därefter skicka vårt fina säljmaterial till er inom ett par dagar så ni snabbt kan komma igång att sälja. Här kan ni läsa mer om hur ni kan tjäna pengar till klassen.

Klassförsäljning
Klassförsäljning med Merula olivolja.

Försäljning genom dörrknackning

Ett för det första mycket bra sätt att sälja är genom dörrknackning. Då många grannar och boende i ert område säkert är glada att få bidra till klasskassan eller lagkassan. När de även får höra att det är en prisbelönt olivolja ni säljer och som dessutom håller absolut världsklass i kvalitet kommer försäljningen gå lätt. Ni tjänar därefter snabbt ihop extra pengar till er kommande klassresa eller det äventyr som ni sparar pengar till.

Sälja till släkt och vänner

Ett ytterligare alternativ är att sälja till släktingar och bekanta. De uppskattar säkert både olivoljan och initiativet till att ni själva tjänar ihop pengar till klassresan eller träningslägret.

Klassförsäljning på arbetsplatser

Ett alternativ för att göra klassförsäljningen lättare är att samarbeta tillsammans med era föräldrar. Föräldrarna eller någon bekant kan ta med säljfoldern och lägga den på arbetsplatsen. Då kan arbetskamraterna själva läsa om produkterna och skriva upp sig på beställningslistan om de vill köpa.

På matcher

När ditt lag eller din idrottsförening spelar matcher är det ett utmärkt tillfälle att sälja olivoljor. När allt kommer omkring kan man tjäna pengar till klassen på många olika sätt, hitta gärna på egna försäljningsidéer, det är bara fantasin som sätter gränser!

Sälja på Facebook och Instagram

Du eller dina föräldrar kan med fördel dessutom posta ett inlägg på Facebook och Instagram om att du säljer prisbelönt olivolja för att tjäna ihop pengar till lagkassan, klassresan eller föreningen.

Beställ information eller starta en försäljning >>

8 sätt att tjäna pengar till klassen.

Att tjäna pengar till klassen är en fantastisk möjlighet att samla in medel för gemensamma ändamål, skapa minnen och främja sammanhållningen inom gruppen. Det finns många kreativa och roliga sätt att göra detta på:

1. Klassförsäljning av produkter:

Som vi tidigare skrivit om är klassförsäljning av olika produkter mycket populärt. Arrangera en försäljning av produkter som tex olivolja, hemlagade bakverk, klass-T-shirts eller något annat. Detta ger inte bara intäkter utan också en chans för klassen att visa sin kreativitet.

2. Organisera evenemang:

Anordna evenemang som skolbingo, filmkvällar, pysselaktiviteter, disco eller idrottsturneringar. Sälj biljetter till dessa evenemang och låt intäkterna gå till klasskassan.

3. Frivilligt arbete:

Erhåll donationer genom att erbjuda tjänster såsom bilvätt, trädgårdsarbete eller hushållssysslor för grannar och familjer i utbyte mot betalning.

5. Sponsorer och lokala företag:

Kontakta lokala företag för sponsring eller donationer. Erbjud företagen exponering genom reklam eller erkännande under skolevenemang.

6. Återvinnings- och insamlingskampanjer:

Organisera insamlingar av återvinningsmaterial eller kläder för att samla in pengar genom att sälja det insamlade materialet. Ordna tex en loppis.

7. Temadagar och aktiviteter:

Dedikera specifika dagar för aktiviteter relaterade till insamlingen, såsom en sportdag, en konstutställning eller en hälsovecka. Sälj entrébiljetter eller produkter för att bidra till klasskassan.

8. Klassförsäljning innan jul

Innan jul brukar många skolklasser och lag passa på att göra sina klassförsäljningar. Det är många som vill köpa fina och bra saker att ge bort i julklapp. En fin olivolja är en uppskattad present :).

Att tjäna pengar till klassen är inte bara om att samla in medel utan också att bygga sammanhållning och engagera klassmedlemmarna i gemensamma mål. Genom att kombinera olika idéer och involvera hela klassen kan ni göra er klassförsäljning både rolig och givande.

Tips på klassresor

När ni sålt klart och tjänat ihop bra med pengar till klasskassan är är det kanske dags att planera vart ni ska åka. Letar ni efter tips på klassresor så kan ni titta på vår sida tips på klassresor.